De verkiezingskoorts stijgt in Herentals. De polemiek rond een gesloten voorakkoord tussen CD&V en Sp.a doet zowat alle partijen in de pen kruipen. Mia Snoeys-Hermans, voorzitster bij CD&V zegt dat er geen voorakkoord is... of toch?

Veteraan Willy De Wachter van Sp.a. voegt daar nog aan toe: "Er is geen voorakkoord, wel zijn er afspraken gemaakt..."

Mia Snoeys-Hermans: "Onder de titel “Sp.a en CD&V willen samen zes jaar verder” verscheen vandaag in de GVA, aansluitend op het debat op RTV, een opgemerkt artikel, dat intussen voor heel wat commotie zorgde.
Wie het artikel aandachtig leest, en het op de correcte manier interpreteert, leert hieruit dat CD&V gedurende voorbije 6 jaar goed en productief heeft samengewerkt met Sp.a. Meer valt daar niet uit op te maken..."

En Mia is nu echt op dreef: "Wat anderen ook beweren:  CD&V is allerminst de slippendrager van Sp.a.   Een stem op CD&V is een stem op CD&V, en op alle punten uit ons programma.  Als de kiezer ons steunt, bekijken we zelf wel hoe en met wie we ons programma maximaal kunnen realiseren.  Aan electorale profileringsspelletjes wenst CD&V niet mee te doen.
We hebben een sterk team en een sterk programma, en dat programma realiseren is belangrijk voor Herentals.   Het CD&V programma staat voor iedereen te lezen op www.cdenv-agenda.be.'

Mia Snoeys-Hermans
Voorzitter CD&V Herentals
.

N.v.d.r : Uit erg goede bronnen binnen CD&V-kringen vernemen we dat er duidelijk een voorakkoord bestaat.  Ook een CD&V-mandataris van een hoger bestuursniveau heeft dat vandaag bevestigd.